OOG-radio kooktip uitgezonden op 23 januari 2020
Recept: Andijvie-rode kool salade (vega)
Januari, we zitten nog midden in de winter. Vandaag een recept met rode kool, een echte wintergroente. Kool bevat veel vitamine C, goed voor de weerstand!
Dit keer niet gekookt, maar rauw, een avontuur. Vitamine C. houdt nl. niet van koken. Bij verhitting boven 40 graden C gaat een groot deel van de vitamine verloren. Wissel gekookte groente dus af met rauwe groente, zo komt er genoeg vitamine binnen.
Andijvie-rode kool salade:
Ingrediënten: een stuk rode kool, een halve kleine krop andijvie, een zak studentenhaver, een friszure appel.
Dressing: extra vierge olijfolie, azijn, klein beetje slasaus, paar druppels ahornsiroop, peper en zout.
Je kunt zoveel maken als je wilt. Zorg dat je evenveel paars als groen in je salade ziet;)
Maak de rode kool heel fijn in een keukenmachine. Snij de andijvie in heel dunne reepjes. Voeg daar een zakje grofgemalen studentenhaver aan toe en een in stukjes gesneden appel. Voeg de dressing toe en meng alles goed door elkaar.
Heerlijk met gekookte aardappel.
Eet smakelijk!